Özel İngilizce Dersi Arayanlar İçin En İyi Online Kurslar

Online İngilizce
Son güncelleme: 06.01.2024

Özel İngilizce Dersi Arayanlar İçin En İyi Online Kurslar

Özel İngilizce dersi arayanlar için en iyi online kursların yanı sıra, rehber edinmeniz gereken kriterleri de bu yazıda sıralayacağım. Çünkü "İngilizce biliyorum ama konuşamıyorum" tutsaklığına bir son vermenin vakti geldi. Her ne kadar bahane gibi görünse de, ezberci eğitim sisteminin sıralarından geçmiş bireylerde bu benzer sorun kendini gösteriyor. Bunun temel nedeni ise konuşarak öğrenmenin arka plana atılmasındaki asıl suçlu olan kalabalık sınıflardır. Fakat sorunun tespitini yaptığımıza göre, çözüm haritası oluşturmanın tam sırası! Şimdi gelin, hangi uygulamalar size özel İngilizce dersi ve birebir içeriği sunuyor; bunu görelim.


İçindekiler:


  • Özel İngilizce Dersi Neden Bu Kadar Kritik?
  • Özel Ders ve Öğretmen Sağlayan Uygulamayı Nasıl Bulurum?
  • Özel İçerik ve Birebir Ders Sağlayan Uygulamalar Listesi
  • Flalingo
  • LiveXP
  • Cambly
  • Preply
  • Özet: En İyi Uygulama, En Özel İngilizce Dersi Hangisi?

Özel İngilizce Dersi Neden Bu Kadar Kritik?

Özel İngilizce dersi bir gereklilik olarak bizi selamlıyor. Bunun ilk nedenini şu şekilde açıklamak isterim. Herkesin kendine özgü bir öğrenim yatkınlığı ve zayıflığı vardır. Mesela, bir kişi dinleme noktasında kısa zamanda başarı gösterebilirken, okuma konusunda daha fazla yardıma ihtiyaç duyabilir. Bunun tam tersi bir durum da, farklı bireyler için geçerli olabilir. Peki, hem okuma hem dinleme için de benzer süre ayrılmış sınıfta bu iki arkadaşımızın beraberce İngilizce öğrendiğini hayal edelim. Biri dinleme derslerinde sıkılıp vakit kaybederken, diğeri olayı kavrayamadan ders biter. Sonucunda da İngilizceyi anlar, ama konuşamaz.


Sözün özü, kişiselleştirilmiş bir eğitim olmadan, İngilizce dilini benimsemek pek olası değil. Bu saydığım durumdan daha da fazla ağırlığı olan konu ise, konuşma pratikleri. İngilizce, dünyanın her yerinde bilinen değil, konuşulan bir dildir. Konuşmak eylemi, dilin hayata tutunduğu dalı sağlar bizlere. Hali hazırda konuşulmayan Latince gibi dilleri biliyoruz. Fakat konuşmadığımız için "ölü dil" olarak sınıflanıyor. Eğer İngilizce öğrenirken gerekli konuşma pratiği de gerçekleşmezse, bu eğitim süreci vakit kaybı haline dönüşür. 


Hem konuşma imkanı sağlanması, hem de kişiselleştirilmiş müfredat için özel İngilizce dersleri bir profesyonel eğitmen eşliğinde zorunlu hale geliyor. Peki bunu sağlayan kursu nasıl bulacaksınız? Bir sonraki bölümde işinizi kolaylaştırmayı planlıyorum. Okumaya devam edin!


Özel Ders ve Öğretmen Sağlayan Uygulamayı Nasıl Bulurum?


Bu yazıyı okuyorsanız, hiç şüphem yok ki en kısa zamanda siz de İngilizce konuşmaya başlayacaksınız. Listenizdeki ilk iş, size bu eğitimi en özel şekilde sağlayacak bir kurs bulmanız. Yüz yüze kurslar için herkesin fikri az çok belli. Vakit kaybı olmasının yanı sıra özel İngilizce dersleri cüzdanları üzüyor. Çevrimiçi eğitimin hem kolay erişilebilir, hem tüm dünyadan eğitmenler buluşabileceğiniz, hem de birebir dersleri mümkün kılan sistemi size yine interneti işaret ediyor. Peki, bu kadar seçenek varken hangisinde karar kılacaksınız?


  • 1. Grup Derslerini Listenizden Eleyin: Unutmayın, özel İngilizce dersi alacağınız platform sizi grup dersleriyle geçiştirmemeli. Görece düşük fiyatı cezbedici olsa da, özel ders ihtiyacını sağlama konusunda epey verimsiz olacak bir seçenek.

  • 2. Esnek Eğitim Seçeneği: Özel dersin en güzel yanı, sadece sizin için verilmesi. Eğer işiniz çıktıysa, dersten vazgeçip geri kalma derdiniz olmayacak. Bunu en iyi online platformlar sağlıyor elbet. Ancak size esnek eğitim sözü verilip, dilediğiniz zaman dersi iptal etme, erteleme ya da eğitmen değiştirme seçeneği sunmayan platformlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

  • 3. Düzenli Bir Plan: Özel bir İngilizce eğitiminin önemi epey büyük olsa da, burada vurguladığımız tek şey birebir düzen değil. Derslerin bir düzen içinde işlenip, konuların takibinin titizlikle yapılması da bu konsepti başarıya ulaştıracaktır. Bunun için kullanacağınız uygulama ihtiyaçlarınızı tanımalı, ona göre bir plan hazırlamalı. Bu noktada size tavsiyem, sevdiğiniz bir eğitmende karar kılıp süreci beraber götürmeniz. Böylelikte eğitiminizin sekteye uğramasından kaçınmış olursunuz.

Özel İçerik ve Birebir Ders Sağlayan Uygulamalar Listesi

Yukarıda sayıklarım erişilemez idealler değil. Bunların hepsini ve daha fazlasını sağlayan uygulamaları bulabilirsiniz. Dilerseniz, bu uygulamalar nelermiş gözden geçirelim. Sizler için elbette en popüler olan uygulamaları listeye aldım. Bu uygulamaları, sağladıkları özel İngilizce dersi şablonu üzerinden inceleyeceğim.


Flalingo

Flalingo, özel içeriğini sizlere tanıtacağım ilk platform oluyor. Bunun temel nedeni, diğer platformlardan farklı olarak sadece ama sadece birebir ders vermesi. Muhtemelen, Flalingo da grup derslerine karşın benle aynı tutuma sahip. Bu kesinlikle bir artı. Dilerseniz, burada deneyimini anlatan bir Flalingo öğrencisinden detayları öğrenebilirsiniz. 


Fakat bununla da iş bitmiyor; birebir dersleri de öğrenciye özel şekillendirip ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde sunmak da önemli.


Flalingo'nun bu konuda yaptığı ilk şey, sizin için eğitmen seçimi konusunda akıllı çözümler sağlaması. Flalingo'da derslere başlamadan önce kendiniz hakkında fikirlerinizi girdiğiniz bir anket tamamlıyorsunuz. Burada belirttiğiniz seviyeniz, İngilizce öğrenme amacınız ve hedefiniz doğrultusunda sizlerle en uyumlu eğitmenler seçenek halinde sunuluyor. Aralarından bir seçim yaparak, eğitmeninizi seçmiş oluyorsunuz. Fakat bu seçim, sizinle ilelebet kalmak zorunda değil. Bir değişiklik yapmak istediğinizde ya da eğitmenden memnun kalmadığınızda farklı kişilere geçiş yapabiliyorsunuz.


Böylelikle devamlılık ve motivasyon el ele gidiyor. Ayrıca, Flalingo Oxford University Press kaynaklarıyla da sizi hem ders içinde hem de sonrasında destekliyor. Eğitmenler, size özel ödevleri bu içerikler üzerinden tanımlayabiliyor. Kısacası, birebir dersleri düzenli bir plan ve özel bir müfredatla işliyorsunuz. Bu sizin için yeterince özel mi?


LiveXP

LiveXP, yükselişiyle dikkat çeken bir platform olmasının yanı sıra, özelden çok bireysel bir düzlemi var. Kafanız mı karıştı? Şöyle anlatayım. LiveXP uygulamasının size sunduğu hizmet, bir dil belirlemeniz, ve onu öğreten bir kişi bulmanız şeklinde tanımlanabilir.


LiveXP, size özel bir müfredat sunup, bir plan dahilinde yürütmeniz noktasında özel ders ihtiyacınıza cevap veremeyebilir. Bunun yanı sıra, ders içi ve ders dışı materyal de sağlamıyor. Fakat LiveXP geniş bir eğitmen kadrosu ile bu eksikleri kapatmaya çalışıyor. LiveXP'de seçenekleri tek tek deneyebilir, sevdiğiniz bir eğitmenle İngilizce öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. Fakat ödemeler de ders başı yapılıyor, ve platform size devamlılık sözü de vermiyor. Bu hususları aklınızda tutmanızı tavsiye ediyorum.


Cambly

Cambly, popüler uygulamalarımızdan bir diğeri. Sunduğu İngilizce odaklı eğitim ve tüm dünyadan eğitmenleriyle dikkatleri üzerinde topluyor. Grup ya da birebir ders seçeneklerini Cambly'de de bulabilirsiniz. Yine istediğiniz vakit uygulamaya girip, müsait olan bir eğitmen seçerek ders yapabilirsiniz. Fakat bir müfredat üzerinde ilerlemek yerine, daha çok konuşma pratiği yapmak için düzenlenmiş bir sistemi var. Eğer bir eğitmenle sözleşip, tüm şartların sağlanamadığı durumda o eğitmenden bu eğitmene geçip durmak durumunda kalıyorsunuz. Yani her ders bir yeni başlangıç diyebiliriz.


Peki bu Cambly özeti bize ne anlatıyor? Özel İngilizce dersi arayanların odaklanması gereken belli başlı hususlar vardı. Evet, Cambly size birebir ders sağlayacaktır. Fakat ihtiyaç ve hedeflerinizin gözetildiği bir eğitim sistemi Cambly'de yok diyebiliriz. Hal böyle olunca, sizi hedeflerinize ulaştıracak özel bir rehberlik de uygulamanın eksik kalan yanı oluyor. Kısacası, Cambly aradığımız ideallikte bir özel İngilizce dersi sağlamak konusunda kendini daha da geliştirmeli diyerek diğer uygulamaya geçiyorum.


Preply

Preply, şu ana kadar saydığımız uygulamaların için en çok LiveXP'e benziyor. Preply'de İngilizce dili tek seçenek değil. Yine seçtiğiniz dil konusunda ders veren pek çok öğretmen uygulamada sizleri bekliyor. Fakat bu uygulamada eğitmen olmak için beli bir deneyim, eğitmenlik sertifikası ya da profesyonel öğretmen olmaya gerek yok. Elbette kendiniz için doğru eğitmeni bulmak, cebinizden bir miktar fazla para çıkmasına sebep olabilir. Bütçe dostu eğitmenler daha düşük değerlendirme puanları, görece az deneyim ve profesyonellik anlamına geliyor.


Bunun yanı sıra, materyal sağlanması, ödevlendirme ve takibi ile birlikte bir plan dahilinde konu işlenmesi de Preply'nin önceliklerinden değil. Fakat yine de, doğru bir eğitmen bulursanız ve size bu noktada özel bir hizmet sağlamayı kabul ederse, ve bunu da platform üzerinden götürebilmeyi başarırsanız, aradığınız özel İngilizce derslerine erişmiş olursunuz. Biliyorum, istediğiniz özel dersi alabilmek için aşmanız gereken çok engel var.


Özet: En İyi Uygulama, En Özel İngilizce Dersi Hangisi?

Özetle, en iyi özel İngilizce derslerini sağlayan uygulama Flalingo diyebiliriz. Size özel hazırlanan plan, sizi tanıyan ve sizin ihtiyaçlarınıza yanıt veren bir eğitmen, ve ekstra ücret ödemeden alacağınız birebir dersler ile en özel içerik Flalingo'da. Bunun yanı sıra kullanılan kaliyeli materyaller ve ödevlendirmeler ile eğitiminiz bir düzen ve uyum içinde ilerliyor. Ayrıca sık sık halinizi hatırınızı soran, sorunlarınızla yakından ilgilenen ekibi ile Flalingo aradığınız özel yaklaşımı size sunuyor.

Blog ile İlgili Yorum Bırak