Preply İndirim Kodu: Preply Güvenilir Mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 5 Ocak, 2024

Preply İndirim Kodu: Preply Güvenilir Mi?

İçindekiler:

  1. Özet: Preply Promosyon Kodu
  2. Preply İndirimleri Kullanıcı Yorumları
  3. Preply Deneyimim
  4. Online İngilizce Platformları 2024 Kış Kampanyaları
  5. Preply Güvenilir Mi?

1. Özet: Preply Promosyon Kodu


Preply promosyon kodu aramak, online İngilizce öğrenmek isteyenler arasında oldukça popüler hale geldi. Bunun sebebi hem online platformların sık sık kampanyalar yapması ve indirim kodu sunması, hem de insanların olabildiğince uygun fiyata hizmet almak istemesi. Peki Preply indirim kodunu nasıl bulacaksınız? Bunun için sizler için online İngilizce eğitim platformlarını bir araya getirdiğimiz ve bütün kampanyaları bir arada görmek için okumaya devam edin!

Tüm ürünlerde %30 indirim kazanmak için ‘preply30’ kodunu kullanabilir ve Preply indiriminden yararlanabilirsiniz. 


2. Preply İade Politikası


Preply kullanıcılar tarafından ucuz ders bulunabildiği için tercih ediliyor fakat Preply’i ve iade politikasını beğenmeyen birçok kullanıcı var. ŞikayetVar kullanıcılarının bir çoğu şikayetlerini Preply’nin iade yapmamasından, eksik iade yapmasından veya habersiz abonelik yenilemesinden bahsetmiş. İşte ŞikayetVar platformunda Preply kullanıcıları tarafından yapılmış ve çözülememiş şikayetlerden bazıları:


“Preply aboneliğimi iptal etmişti. Daha sonra abonelik yenilememe rağmen kendi kendine bir abonelik oluşturup kartımdan para çekmiş. Destek ekibi de mesajlarıma geri dönüş yapmıyor. Herhangi bir olumsuzluk durumunda muhatap bulunması imkansız bir platform. Bir açıklama yapabilecek kapasitede bile değiller.” -Ayşenur, ŞikayetVar


“Preply'den aldığım dersleri 3 hafta bazı sebeplerden dolayı alamadım. Ama bilgim dışında hesabımdan bu sefer fazladan para çekilip tekrar program yapılmış önceden yapılmayan derslerin ücret iadesi nasıl olacak. Durumu bildirebileceğimiz bir iletim telefonu bile yok.” -Mihriban, ŞikayetVar


“Preply hiç güvenilir bir platform değil. Trial Ders için ödeme yaptım. Öğretmen gün ve saati seçtim ve kaydım oluşturuldu. Kartımdan preply adına çekilmiş ücret gözüküyor, dersi schedule ettikten sonra ders odasına girip kamera kontrolü de yaptım. Ancak siteden çıkış yaptıktan sonra mailime hiç bilgi düşmediğini fark ettim. Mailimle yeniden giriş yaptığımda ise derse kayıt olduğuma dair hiçbir veri görmedim. Görevlilere ulaşmak çok zor, cevap vermiyorlar. Dekontu ilettim mail adresimi ve ödememi konfirme ettiler ancak neden göremediğimin sebebini ve çözümü talep ettiğimde konuşmalar kesildi. Giremediğim Dersin tarihi geçti ve ödeme de geri yapılmıyor.” -Özçin, ŞikayetVar


“Abone olurken 907,68 TL ödemiştim. Aboneliğimi iptal ettiğimde 863,94 TL iade yapıldı ve aboneliğimi hiçbir ders almadan iptal etmiştim. Aradaki farkın hesabıma geri iade edilmesini talep ediyorum. Ödeme alırken neden fazladan hesaplama yapıp geri iade yapılırken az ödendiğini anlamıyorum. Ödediğim kurdan iadenin yapılması gerekirdi.” -Belgin, ŞikayetVar


ŞikayetVar üzerindeki şikayetleri gördükten sonra Ekşi Sözlük yorumlarını inceleyerek Preply’nin iade politikası hakkında bilgi almak istedim. Fakat gördüm ki Preply Ekşi Sözlük yazarlarına komisyonlu link karşılığı yazı yazdırmış ve bu yazılar sayfalarca sürüyor! Bu yüzden buradan sağlıklı yorumlar elde edemedim ve Preply’nin herkesin güvenerek yorum okuduğu bir siteyi manipüle etme çabası da bana platformun öğrencilerini değil, ödedikleri ücreti önemsediğini düşündürdü.


3. Preply Deneyimim

Şimdi sizlerle birlikte, Preply uygulamasını deneme süreci yaşamış bir arkadaşımızın başından geçenleri okuyacağız. Kendisi her detayı vermiş. Bizi güzel ve bilgilendirici bir Preply yolculuğu bekliyor. Öncelikle bu arkadaşımıza teşekkür edip, sonra da gerekli bilgileri öğrenelim.


Preply indirim kodları ve iade politikası hakkında daha detaylı bilgi verebilmek için size kendi deneyimimden bahsetmek isterim. Bir süredir online İngilizce eğitimi almak istiyordum ve Preply’de çok fazla öğretmen ve her bütçeye uygun dersler olduğu için Preply’i tercih ettim. Fakat her ne kadar uygun fiyatlı olsa da eğer aktif kampanyaları veya indirim kodları varsa yararlanmak istedim. Bu süreçte Preply web sitesini ziyaret ettim ve maalesef hiçbir kampanya veya indirim göremedim. Daha sonra Google’da gezindim ve Preply’nin birçok siteye komisyonlu link verdiğini gördüm.


Öncelikle, böyle bir platformun bu kadar çok siteye link vermesi ve kullanıcılarına böyle indirim sağlamayı seçmesine bana oldukça ilginç geldi. Sonrasında Ekşi Sözlük üzerinden Preply entry’lerine bakmaya karar verdim ve bu sırada Preply’nin sözlük yazarlarına da komisyonlu link verdiğini gördüm. Bu da bana ‘Zaten uygun fiyatlı ders veriyorlar neden bir de bu kadar promosyon kodu veriyorlar ki?’ diye düşündürdü. Çünkü bu noktada Preply’nin fiyatlarına rağmen yine de öğrenciler tarafından tercih sebebi olmadığını düşündüm. 


Neyse, bir yazarın verdiği linki kullanarak deneme dersi aldım çünkü öğrendim ki Preply’nin kullanıcılarına sağlıyor gibi göründüğü bu indirim sadece deneme derslerinde geçerliymiş. Sonrasında deneme dersimi almak için bir zaman seçtim fakat dersim ertelendi. Preply bu ve benzeri durumlara karşı öğrencisini korumak gibi bir politika izlemediği için ikinci denememde ancak deneme dersi yapabildim. Bu deneme dersinde hem öğretmeni hem de platformu biraz tanımış oldum. Daha sonrasında ders almamayı tercih ettim çünkü hem derslerin yeterince kaliteli olmadığını düşünüyorum hem de birçok kullanıcının paketinin bilgileri olmadan yenilendiğini ve iade konusunda sorun yaşadığını gördüm.


Preply'nin genel kullanıcı deneyimi ve memnuniyeti karnesini de merak ediyor musunuz. O halde Preply kullanıcılarının deneyimleri hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak ilgilli yazımızı okuyabilirsiniz.


4. Online İngilizce Platformları 2024 Dönemlik Kampanyaları

Tatiller sürecinde insanlar kendilerine vakit ayırmaya ve kendilerini geliştirmeye daha açık olacağı için online İngilizce öğrenme platformları dönemlik kampanyalarını arttırmaya başladı. Bu platformlardan LiveXp 3 aylık paketinde %10 indirim sunarken Engoo ve English Central %50’ye varan indirimler sunuyor. Ayrıca, Lingoda %20 indirim, Konuşarak Öğren büyük sezon kampanyası ile %55’e varan indirimler sunuyor. Son olarak, 2024 yılının kullanıcılardan en çok puan alan uygulaması olan Flalingo bu platformlar arasında en yüksek indirimi %60 ile kullanıcılarına sunuyor. Kampanyalar hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.

Yılın En Büyük İndirimi: Flalingo


İngilizce Tavsiye'ye göre incelenen 11 platform arasında, kullanıcıların en yüksek puanı verdiği platform Flalingo olarak öne çıkıyor. Flalingo ayrıca şu anda yılın en avantajlı indirimlerini de sunuyor. Bu platform, sadece bir online İngilizce öğrenme platformundan çok daha fazlası olup, düzenli konuşma pratiğine ek olarak dili adım adım ve sindirerek öğrenmenize olanak sağlar. Ayrıca, evinizin konforunda İngilizcenizi geliştirirken aynı zamanda farklı kültürleri tanıma imkanı da bulabilirsiniz. Flalingo sayesinde, ana dili İngilizce olan öğretmenlerle birebir sohbet ederek dinleme ve konuşma yeteneklerinizi kolayca geliştirebilirsiniz. Flalingo'nun fiyatları ve kampanyaları hakkında detaylı bilgi almak için ilgili yazılarımızı ziyaret edebilirsiniz. %60 indirimden yararlanmak için Flalingo'yu ziyaret etmenizle birlikte gerekli indirim kodunu kullanabilirsiniz.


5. Preply Güvenilir Mi?


Preply maalesef güvenilir bir platform değil. Bunu söylememin nedeni ise Preply’nin iade konusunda öğrencilerini zor duruma düşürmesi, iletişime geçebileceğiniz bir müşteri hizmetleri numarasının bulunmaması ve kullanıcılardan habersiz aboneliklerini yenilemesi. Bu yüzden, benim size tavsiyem Preply yerine alternatiflerini denemeniz. Tabii ki, sizin için en iyi kararı yine siz verebilirsiniz. Bu yüzden, diğer platformlara göz atmak için web sitemizi inceleyebilir ve diğer platformları Preply ile karşılaştırarak aralarındaki farkları net bir şekilde görebilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak