Preply Online İngilizce Kursu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Online İngilizce
Son güncelleme: 23 Temmuz 2024

Preply Online İngilizce Kursu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Preply, günümüzde online İngilizce kursu denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olmayı başarıyor. Online İngilizce kurslarına artan talep sayesinde diğer birçok marka gibi Preply de büyümeye devam ediyor. Online İngilizce derslerinin yanında birçok farklı dil ve farklı alanlarda eğitim sunan Preply, bu sayede ağını genişletiyor. Peki bu Preply nedir, ne işe yarar? Preply ücretsiz mi? Bu sorulara ve Preply hakkında daha fazla detaya yakından bakalım.


İçindekiler

1. Preply Ne İşe Yarar?

2. Preply Kurs Sistemi ve Eğitmenleri

2.1. Preply'de Eğitmen Seçimi ve Aboneliği

2.2. Profesyonellik Açısından Preply Özel İngilizce Öğretmenleri

3. Preply Ücreti Ne Kadar?

3.1. Preply'de Ödeme Nasıl Yapılır?

4. Bir Seçeneğiniz Daha Var: Flalingo


Preply Ne İşe Yarar?

Preply İngilizce öğrenmek isteyenleri, öğretmenlerle buluşturan bir online eğitim platformu diyebiliriz. Sunduğu sayısız öğretmen seçenekleriyle Preply öğrencilerinin seçim yapmasına olanak tanıyor. Bizi sadece İngilizce eğitimi ilgilendirse de aslında Preply sadece İngilizce kursu sayılmıyor. Bu ne demek? İngilizcenin yanında birçok farklı dil eğitimi vermesinin yanında Preply matematikten eğitiminden psikolojiye, fizik eğitiminden bilgisayar bilimi eğitimine kadar birçok alanda online ders imkanı sunuyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar çok alan için bünyesinde maaşlı eğitmen bulundurabiliyor? Aslında bulundurmuyor. Preply öğretmenlerin ders ücretlerini kendilerinin belirlemesini istiyor ve derslere müdahale etmiyor. Yani Preply eğitim hizmeti sunmaktan daha çok, öğretmenler ve öğrenciler arasında bir aracı görevi görüyor. Şimdi Preply’nin eğitim sistemini detaylıca inceleyelim.

Preply Kurs Sistemi Ve Eğitmenleri

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Preply’nin kurs sistemi, online eğitim dendiğinde aklımıza gelen konseptten biraz farklı. Çünkü online dil eğitimi sunan platformların belirli bir müfredatları ve standart bir eğitim hizmetlerinin olduğunu varsayıyoruz. Fakat Preply’nin sunduğu eğitim hizmetlerinde belirli bir müfredat yok. Bunun sebebinin Preply’de ders veren her öğretmenin diğer öğretmenlerden bağımsız bir eğitim süreci yürütmesi olduğunu söyleyebiliriz. Yani, Preply’den aldığımız eğitimlerin kalitesini büyük ölçüde rastgele seçtiğimiz öğretmenler belirliyor. Ayrıca Preply’de güncel olarak 30.000’den fazla eğitmen var. Bu da Preply’nin kendi sitesinde satışa sunduğu eğitim hizmetlerinin kalite kontrolünü yapabilmesini engelliyor. Çünkü zaten ders ücretlerini kendileri belirleyen bu kadar çok sayıda  öğretmeni dışarıdan denetlemek Preply için oldukça zor. Bu bilgiler ışığında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Preply freelancer öğretmenlere daha çok iş fırsatı sunmayı sağlayan ve aracılık hizmetinden para kazanan bir ticaret platformundan daha fazlası değil.


Preply'de Eğitmen Seçimi ve Aboneliği

Peki bu Preply’de bağımsız olarak görev yapan öğretmenler kim? Preply’de bulunan bir öğretmenden eğitim hizmeti almak istediğinizde sizi hangi süreçler bekliyor? Daha önce de belirttiğim gibi Preply’de birçok farklı alanda online ders veren öğretmenleri görmemiz mümkün. Her bir alanda sayıca oldukça fazla olan Preply öğretmenlerinin arasından seçim yapmak tam anlamıyla kör atış. Çünkü öğretmenler hakkında, onların kendilerini tanıttığı maksimum 5 cümleden fazlasına erişmek mümkün olmuyor. Deneme dersiyle bu sorunu hallederim diye düşünebilirsiniz. Çünkü bu platformun artısı, aldığınız ilk dersten memnun kalmazsanız para iade etmesi. Ancak, memnun kalırsanız da, sonrasında "eğitmene abonelik" şeklinde bir süreç başlıyor. Yani, onlarca öğretmenin içerisinden ücret ödeyerek alacağınız abonelik için tek derse dayanarak seçim yapmak da hiç kolay sayılmaz. Bu sebeple Preply, öğrencilerini öğretmen seçimi sürecinde ders ücretlerini baz almaya mecbur bırakıyor diyebiliriz. Tabii ki öğretmenleri ders başına talep ettikleri ücret üzerinden değerlendirmek de, kendimiz için doğru öğretmeni bulmamıza hiç yardımcı olmuyor.


Profesyonellik Açısından Preply Özel İngilizce Öğretmenleri

Preply öğretmenleri konusunda ekleyeceğim bir başka nokta ise öğretmenlerin yeterlilik seviyesi olabilir. Platformunda yer vermek üzere öğretmenlerle anlaşan Preply’nin bu konuda yeteri kadar seçici davrandığı konusunda oldukça süpheliyim. Şüphelerimin sebeplerini hemen açıklıyorum. İlk olarak öğretmen işe alımı yaptıkları ilanların bazılarında profesyonellik kriteri aramamaları gözüme çarpıyor. Ayrıca bir düşünün, Preply sitesindeki sayamadığımız kadar öğretmenin hepsinin belirli bir profesyonellik seviyesinde ve deneyimli olması hiç mümkün gözükmüyor. Zaten bu öğretmenlerin hepsi aynı seviyede olsa, hepsi aynı ders ücretini talep ederlerdi. Bu da şu anlama geliyor, Preply’den yaptığınız öğretmen seçiminde her zaman yeteri kadar profesyonel olmayan birine denk gelme ihtimaliniz var.

Preply Ücreti Ne Kadar?

Preply’de güncel olarak İngilizce derslerin ücretleri 3 Dolardan başlıyor ve 300 Dolar kadar çıkıyor. Preply’de maalesef sabit ücretli eğitim paketleri yok. Her öğretmenin ders ücretine kendisinin karar verdiği Preply’de bir kere aldığınız eğitimi tekrar aynı fiyata alabileceğinizin garantisi de yok gibi gözüküyor. Çünkü bu platformda 30.000’den fazla öğretmen ders veriyor. Bu öğretmenlerin hepsinin ayrı bir ücret aldığını göz önünde bulundurursak Preply’de sabit fiyatlandırma sisteminin imkansızlığını anlayabiliriz. Preply fiyat politikası hakkında daha detaylı bir inceleme yapmak isterseniz bu içeriğimizi faydalı bulacaksınız.


Preply’de Ödeme Nasıl Yapılır?

Preply’de ödemeler kaydolduğunuz ilk ay için seçtiğiniz ödeme yönteminden otomatik olarak tahsil ediliyor ve ardından her 28 günde bir gerçekleştiriliyor. Ödemeyi gerçekleştirdikten ve dersinizi aldıktan sonra onaylıyorsunuz ve ders ücreti öğretmeninize aktarılıyor. Bu işlem sırasında Preply de öğretmenlerin sunduğu eğitim hizmetine aracılık etmenin bedelini sizin gönderdiğiniz tutarın içinden tahsil ediyor. 


Online İngilizceyi Özel Öğretmenle Öğrenmek İçin Bir Seçeneğiniz Daha Var: Flalingo

Preply online eğitim platformunda İngilizce eğitimi alırken nelerle karşılaşabileceğinizi birlikte inceledik. Öğretmen sayısının bu kadar çok olmasının denetimsizliklere yol açtığını görüyoruz. Ayrıca Preply’nin online İngilizce öğretme kursundan çok, serbest çalışan öğretmenleri online ders verebilecekleri öğrencileriyle buluşturan bir internet sitesi olduğunu fark ediyoruz. Hem fiyat açısından hem de öğretmen ve eğitim kalitesi açısından hiç stabil olmayan Preply’nin bu özellikleri eğitim almak isteyenlerin kafasında soru işareti yaratıyor. Peki daha tutarlı bir eğitim politikası olan bir online İngilizce kursu yok mu? İyi haber, var.

Flalingo tutarlılık konusunda her açıdan Preply’den önde. Örneğin Flalingo’da ders ücretleri Preply’nin aksine sabit paket ücretleri olarak belirleniyor. Böylece tekrar tekrar aynı hizmeti aynı fiyata alabiliyorsunuz. Ayrıca Flalingo, öğretmenlerini profesyonelliklerini göz önünde bulundurarak özenle seçiyor. Eğitimde standardı sağlama konusuna gelecek olursak da, Flalingo öğrencilere sunduğu her derste belirli bir müfredatı takip ediyor. Preply öğretmenlerinin aksine Flalingo öğretmenleri dersin gidişatına kendileri karar vermiyor ve programlarını takip ediyorlar. Böylece Flalingo’dan ders alan herkese eşit şartlar sunulmuş oluyor. Siz de online İngilizce kursu arıyorsanız ama Preply gibi dağınık bir platformu tercih etmek istemiyorsanız, Flalingo’ya uğrayabilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak