Sıfırdan İngilizce Öğreten En İyi Online İngilizce Platformları Listesi

Online İngilizce
Son güncelleme: 2 Mayıs 2024

Sıfırdan İngilizce Öğreten En İyi Online İngilizce Platformları Listesi

Sıfırdan İngilizce, bu dili öğrenmeye yeni başlayanlar ya da geçmişte yeteri kadar altyapı oluşturamayanlar için sunulan bir programdır. Aslında sıfırdan İngilizce, her şeyi en baştan ve en doğru şekilde öğrenmek isteyenlerin kullandığı terimdir. Bu yazıda, İngilizce öğrenmeye giriş seviyesinden başlayacak olanlar için bir ideal platformlar listesi kaleme aldık. Her ne kadar çok fazla sayıda online İngilizce uygulaması olsa da, her biri İngilizceye yeni başlayan bireyler için doğru bir yer olmayabilir. İşte bu konuda her şey sırayla, bu yazıda ele alındı!


İçindekiler

1. Sıfırdan İngilizce Nedir?

2. İngilizceyi Hangi Seviyelerle, Ne Sırayla Öğrenmek Gerek?

3. İngilizce Konuşmaya Yeni Başlayanlar İçin Reçetemiz

4. Sıfırdan İngilizce Öğrenebileeğiniz En İyi Online İngilizce Kursları

4.1. Flalingo

4.2. EF English Live

4.3. Cambly

5. Özetle Sıfırdan İngilizce Öğreten Dil Platformları


1. Sıfırdan İngilizce Nedir?

Sıfırdan İngilizce, aslında literatürde başlangıç seviyesi olarak isimlendirdiğimiz bir aşamadır. Yani sıfırdan İngilizce dediğimizde, dili öğrenmeye yeni başlayanları ve temel bilgisi olmayanları ele alıyoruz. Her ne kadar İngilizce yaygın bir dil olsa da, düzenli ve doğru dersler almayan kişiler, dil yeterliliklerini ilerletemiyor. Örgün eğitimde İngilizceye uzun saatler ayrılsa da dersler nitelik olarak bir ilerleme vaat etmiyor. Hal böyle olunca, İngilizceye daha doğru atmak isteyen ve seviye olarak başlangıç aşamasında olan çok fazla sayıda öğrenci var. 

2. İngilizceyi Hangi Seviyelerle, Ne Sırayla Öğrenmek Gerek?

İngilizceyi öğrenmeye başlamak için acele edin, öğrenmek için değil. İngilizce öğrenmek zaman alacaktır; eğer işleri aceleye getirirseniz bu size fayda sağlamaktan ziyade zarar getirir. Bundan kaçınmak için seviyeniz konusunda gerçekçi olun. Eğer başlangıç seviyesindeyseniz, İngilizceye bu seviyeden başlayın. Aksi takdirde seviyenizi aşan konuları öğrenirken debelenip durur, belki de aynı yerde sayarsınız. Merak etmeyin, sıfırdan İngilizce öğrenmek en garanti çözümdür; ancak doğru bir sürece dahil olursanız.


İngilizce öğrenirken marjinal davranmamak gerekir. CEFR dediğimiz, tüm dünya tarafından kabul edilen dil standartları gereği belirlenen seviyeler yolunuzu aydınlatsın.


Bu seviyeler en temel olarak A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olaral karşımıza çıkar. Her bir aşama kendi arasında da ikiye ayrılabilir. Online İngilizce öğrenirken derslerin ve konuların bu seviyeleri takip etmesi büyük önem taşır.

3. İngilizce Konuşmaya Yeni Başlayanlar İçin Reçetemiz

  1. İngilizce öğrenirken konular arasında atlama yapmayın, her konunun belirli bir sırada olmasının nedenleri vardır. Bu nedenler, eğitim bilimleri tarafından tespit edilir ve eğitim bilimciler tarafından en doğru müfredat dizayn edilir.
  2. İlk aşamada İngilizce konuşmak sizin için zor olacaktır. Yapmanız gereken eğitmeninizi iyi takip etmek ve konuşmasını taklit etmektir. Bu şekilde İngilizce konuşanlar dünyasına ilk adımlarınızı atabilirsiniz.
  3. Gramer konusunu eleştirsek de, hafife almamalıyız. Nasıl bir binayı ayakta tutan kolonlarsa, cümleyi de gramer kuralları taşır. Gramer kurallarını öğrenirken ihmalkar davranmayın.
  4. İngilizce derste kalmasın! Ders sonrasında da İngilizceyi hayatınıza dahil edin. Örneğin, telefonunuzun dilini İngilizce yapmak bile bir adımdır. 
  5. İngilizceyi profesyonellerden öğrenin. İşi İngilizce öğretmek olan kişiler size rehberlik etmeli. Bu şekilde dil öğrenmenin mantığını kavrar, ilk aşamada sizin için anlaması imkansız olan bu dili doğru iletişimle anlamaya başlarsınız.
  6. İngilizce öğrenirken doğru ve kaliteli kaynaklardan faydalanın. Bu kaynaklar öğrendiğiniz konularla paralellik taşımalı. Böylece kafanız karışmadan, konuları sindirerek öğrenirsiniz.
  7. Seviye tespit sınavlarından faydalanın. Hem başlangıçta hem de eğitim sürecinde nerede olduğunuzu görün ve ölçün.

4. Sıfırdan İngilizce Öğrenebileğiniz En İyi Online İngilizce Kursları

Sıfırdan İngilizce öğrenme konusunda muhtemel soru işaretlerini sizler için silmeye çalıştım. Ancak bunlar yeterince yardımcı olmuyor. Çünkü İngilizceye yeni başlayanlar, nerede başlayacaklarına dair daha önemli sorularla geliyorlar. Çünkü sıfırdan İngilizce öğrenmek, pazardan alınamadığı gibi evde de yapacağınız bir şey değil. Bu konuda hemfikiriz ki, ne temelimiz ne de yeterli bilgimiz var. Biz de bir bilene danışalım.


Bu bilirkişiler, eğitmenler. Bu eğitmenler size İngilizce öğretmek için bilgi ve deneyimlerinden faydalanırken bir programın içine dahil ediyor. Eğitmen+program+materyal denklemi de, bize İngilizce kursu sonucunu veriyor. İngilizce kursları size bu dili öğrenmeniz için gerekli altyapıyı sunar. Nasıl bizi iyileştiren doktor ve tedavi, hastane de çözüm sunan yerse; aynı ilişki İngilizce konuşmak ve kurs arasında da vardır.


Ancak konumuz online İngilizce kursları. Çünkü klasik kurslar ezbere eğitim sunduğu ve konuşma ortamı sağlamadığı için bizim tavsiyelerimiz arasında yer edinemiyor.


Bu yüzden sıfırdan İngilizce öğreten en iyi online İngilizce kursları bu listede yer alıyor. Esnek programı, bünyesindeki binlerce eğitmen ve hayat kolaylaştıran imkanlarıyla, İngilizceyi sıfırdan öğrenebilirsiniz. En doğru eğitmenler, kaynaklar, kurs yapısı ve ders içeriğiyle bu uygulamalar ele alındı ve en iyiden itibaren sıralandı.


4.1. Flalingo

Flalingo, sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenler için en ideal uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bunun nedeni, Flalingo'nun;


  1. Tüm eğitmenlerinin sertifikalı profesyonellerden oluşması,
  2. İngilizce öğrenimi için Oxford University Press kaynaklarını kullanması,
  3. CEFR uyumlu müfredat ve müfredat takip sistemi sunması,
  4. İngilizce derslerinde öğrencileri konuşmaya motive etmesi,
  5. Hediye grup dersleri hariç tüm paket derslerinin birebir şekilde olması,
  6. Esnek planlarla sıfırdan İngilizce öğrenenler için şekil alması,
  7. Eğitim danışmanlığı imkanı.

Flalingo'ya dair yaptığımız yeniden başlayanlara özel inceleme yazısı ile sizleri başbaşa bırakıyoruz.


4.2. EF English Live

EF English Live, çok tanınmayan ve görece de pahalı bir uygulama. Ancak, sıfırdan İngilizce öğrenenler için ideal sayılabilecek bir platform. Çünkü;


  1. Platform görece profesyonel eğitmenleri bünyesinde bulunduruyor,
  2. Sayıca fazla grup dersleri ile tekrar imkanı sağlıyor,
  3. Uygulama içi materyaller giriş seviyesi için uygun içerik sağlıyor.

Ancak buna ek olarak, uygulamada yer alan deneyimsiz eğitmenler ve bireysel derslerin azlığı, gerekli desteği sağlamakta yetersiz kalabilir. Buna ek olarak orta seviyeler için de sağlanan kaynaklar yetersiz olarak değerlendiriliyor. EF English Live hakkında detaylı bir inceleme yapmak isteyenler bu içeriği ziyaret edebilir. 


4.3. Cambly

Cambly listemizde yer alan üçüncü uygulama. Her ne kadar bu online İngilizce kursunu yeni başlayanlar için sunsam da, dikkatli olmalısınız. Çünkü Cambly, birebir dersleri ekstra ödeme ile sunuyor. Siz de tahmin edersiniz ki yalnızca kalabalık grup dersleriyle sıfırdan İngilizce öğrenilmez. Ancak hem giriş seviyesine uygun materyaller ve hem de bireysel ders opsiyonuyla bu uygulamadan faydalanabilirsiniz. Ancak konu takibi gibi konularda da uygulamanın size ne sunacağı konusunda ince eleyip sık dokuyun.


5. Özetle Sıfırdan İngilizce Öğreten Dil Platformları

Sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenler için en ideal platform websitemiz sıralamasında da birinci pozisyonda oturan Flalingo olurken, EF English Live ve Cambly de takip eden uygulamalar oluyor. Sıfırdan İngşlizce öğrenirken profesyonel öğretmenler çok daha fazla önem kazanırken, doğru kaynaklar ve seviye uygunluğu da büyük artı. Adım adım, sindire sindire öğrenmek için uygun müfredat da, online İngilizce kursunun çileği oluyor. Bu ve daha fazla kriteri barındıran Flalingo, yeni başlayanlar için en güvenilir uygulama. Flalingo ve daha fazlasını görmek, alternatifleri incelemek ve karşılaşırma yapmak için tek tık yeterli. Başarılar.

Blog ile İlgili Yorum Bırak