Smalltalk2me Nedir? Smalltalk2me Neler Sunuyor?

Online İngilizce
Son güncelleme: 3 Haziran 2024

Smalltalk2me Nedir? Smalltalk2me Neler Sunuyor?

Smalltalk2me nedir ve İngilizce öğreneceklere ne sunar konusuyla karşınızdayız. Yapay zekanın yaygınlaşmasıyla ve gittikçe daha da zeki olmasıyla birlikte İngilizce eğitim araçları da farklı şekillerde geliyor. İngilizce seviyesi ne olursa olsun, herkes elbette bazı konularda İngilizce desteğe ihtiyaç duyuyor. O anlarda Smalltalk2me uygulaması ile karşılaşmış olabilirsiniz. Sanırız ki yenilikçi öğrenme de ilginizi çekse bile siz şüpheciliği elden bırakmayıp bu uygulama hakkında bir araştırmaya koyulmuşsunuz. O halde Smalltalk2me uygulaması nedir, ne değildir; öğrenelim!


İçindekiler

  • Smalltalk2me Nedir?
  • Smalltalk2me Nasıl Çalışır?
  • Bu Yapay Zeka ile İngilizce Uygulaması Ne Sağlar?
  • Smalltalk2me Fayda Sağlar mı?
  • Yapay Zeka ile İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Son Hatırlatmalar

Smalltalk2me Nedir?

Smalltalk2me, yapay zeka tabanlı çalışan ve İngilizce pratikleri sağlayan bir dil öğrenim uygulamasıdır. ChatGPT tabanlı yapay zeka araçları, NLP dediğimiz doğal dil işleme teknikleriyle meydana geldiği için, dil öğrenme amacına verimli şekilde hizmet eder. Smalltalk2me uygulaması da ChatGPT tabanlı olduğu için, kullananın karşısında insan varmış hissiyatı uyandırır ve İngilizce öğreniminin eşlikçisi olur. Bu sayede de Smalltalk2me uygulaması, konuşma odaklı bir İngilizce öğrenim süreci sağlar.

Smalltalk2me Nasıl Çalışır?

Smalltalk2me, İngilizce öğrenenler için diyalog kurma motivasyonu sağlar. Temel amaç, öğrenciyi konuşma yönünde harekete geçirmektir. Siz de takdir edersiniz ki, İngilizce konuşmak eğitimin en kritik parçasıdır. Özellikle de İngilizce konuşma becerisi için kitaplar okumak, yazılar yazmak ve gramer öğrenmenin yetersiz kaldığı noktada bol bol konuşmak gerekir. Smalltalk2me uygulaması da, öğrenciyi bol bol konuşturarak çalışır. Şimdi gelin, uygulamanın içeriğini daha da detaylandıralım.


İngilizce Seviye Tespit Uygulaması

Smalltalk2me, İngilizce seviye tespit etme amaçlı özelleştirilmiştir. Bu özellik, ChatGPT de öne çıkmayan bir avabtaj olarak değerlendirilebilir. Çünkü seviyenizin ne olduğunu bilip ona göre bir eğitim haritası çıkarmanız sayesinde daha kolay şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz. Ancak bu seviye tespit sınavı sadece konuşma üzerinden gerçekleşir. Yani Smalltalk2me, konuşma İngilizcesi seviyesi tespit eder. Mesela bazı öğrenciler iyi yazar ama konuşma konusunda alacağı daha uzun bir yol vardır. Bu yüzden Smalltalk2me sonucunuz, sadece konuşma alanındaki seviyeniz için geçerlidir. Yani okuma, yazma ve dinleme gibi diğer alanlardaki seviyenizi görmek için bu araç yetersiz kalıyor diyebiliriz.


IELTS Speaking Sınavı Pratikleri

IELTS speaking, İngilizce konuşma yeteneklerinin en detaylı şekilde ölçüldüğü sınavlardan biridir. Çok ileri düzeyde İngilizce yazan, çizen, konuşan biri için bile bu süreç stresli olabilir. Bu noktada konuşma konusundaki eksiklerinizi gidermek için IELTS speaking simülatörü dediği bir özellik sunuyor Smalltalk2me. Yani Smalltalk2me karşınızda bir "examiner" varmış gibi sorular soruyor. Siz de yine karşınızda bir "examiner" varmış gibi yanıtlayarak ilerliyorsunuz. Süre sonunda kısa bir raporla yanlışınız varsa onu görüyor, performansınızı gözden geçiriyorsunuz.


Ancak IELTS değil TOEFL ya da farklı bir İngilizce sınavına girecekseniz bu uygulamaya daikkat etmelisiniz. Çünkü IELTS simulatörü, bu sınavın kendine has kurallarına göre oluşturulmuştur. Burada odaklandığınız sorular ve yanıtlama şekliniz TOEFL için geçerli olmayabilir. Çünkü her sınavın kendine has farklı ölçme ve değerlendirme yönleri vardır. Buradaki uyuşmazlık, beklemediğiniz sınav notlarına yol açabilir.


Mülakat Denemesi

İngilizce konuşma yeteneklerinin en büyük kazanç getirdiği aşama, iş mülakatları olabilir. Bu açıdan bakarsak, mülakat İngilizcesi noktasındak eksiklerin maliyeti de epey büyük olabilir. Bu yüzden pek çoğunuz iş görüşmesi öncesi İngilizce konuşma yeteneklerinin üzerinden tozu, pası atmak isteyebilir. Bu noktada Smalltalk2me uygulaması size gerekli "roleplay" ile iş mülakatı deneyimini yaşatmayı amaçlıyor.

Bu Yapay Zeka ile İngilizce Uygulaması Ne Sağlar?

Smalltalk2me nedir sorusunu yanıtlamak için, uygulamanın neler sağladığına bakalım. Smalltalk2me, farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Ama en genel halini tanımlarsak, bu yapay zeka uygulaması konuşma pratiği için bir partner sağlıyor. Yapay zeka ile İngilizce öğreniminin de en büyük avantajı size konuşma ortamı ve partneri sağlaması olabilir. Çünkü Chatgpt tarzı yapay zeka araçlarının asıl işi insan taklidi yapmak. Kısacası, Smalltalk2me ile konuşma arkadaşı edinir, İngilizce konuşma yeteneklerinizi geliştirme imkanı bulursunuz.


Smalltalk2me Fayda Sağlar mı?

Smalltalk2me, elbette kullanıma dayalı olarak fayda sağlar. Ama kime, ne alanda, ne kadar sürede fayda sağlayacağı gibi konular değişkenlik göstercektir. Zaten Smalltalk2me uygulamasının sunduğu özelliklere bakınca bunu siz de fark edeceksiniz.


Örneğin, İngilizceniz yeterince iyiyse ve bunu ispatlamak için IELTS sınavına giriyorsanız, yalnızca yazma ve konuşma anlamında fayda sağlayacaktır. Eğer hem gramer, hem okuma, hem dinleme, hem de kelime bilgisi gibi çeşitli noktalarda kendinizi yetersiz hissediyorsanız, Smalltalk2me aradığınız faydayı sağlamakta yetersiz kalacaktır.


Ya da İngilizce konusunda öğrenecek çok şeyiniz varsa, yine bu uygulamada ders alma olanağınız yok. Hal böyle olunca, Smalltalk2me yalnızca orta ve ileri seviye için ideal bir araç haline geliyor. Yine de bu durum, Smalltalk2me uygulamasının "tek başına" yeterli olacağı anlamına da gelmiyor. Aman dikkatli olalım.


Özellikle de İngilizce konuşma konusunda hiçbir deneyiminiz yoksa, yine Smalltalk2me yetersiz kalabilir. İngilizce konuşmaya bir uzman ile başlamak ve bu uzmanı gözlemleyerek gerekli adımları atmak hem motivasyon, hem de zamandan tasarruf sağlayacaktır.


Ayrıca şunu da hatırlatmamız gerekir ki, her ihtiyacınıza uygun bir yapay zeka aracı bulmanız da mümkün. Yani herkes için doğru seçenek değişkendir. Buraya tıklayarak, yapay zeka ile İngilizce öğreten çeşitli araçlara ve faydalarına göz atabilirsiniz. 


Yapay Zeka ile İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Son Hatırlatmalar

Smalltalk2me nedir sorusunun yanıtı olarak epey detaylı bir inceleme yaptık. Yapay zeka desteği ile konuşma pratiği sağlayan bu araç, farklı konulara odaklı çalışmasıyla takdir kazanıyor. Ancak, bu uygulamadan faydalanacak kişi sayısı da bu oranda azalıyor. Çünkü Smalltalk2me, yalnızca mülakat ve sınav gibi konularda konuşma pratiği sağlamakla yetiniyor. Oysaki İngilizce öğrenim ihtiyaçları ve sebepleri çok daha farklı olabilir. Yapay zeka ile İngilizce öğrenecekler, önce kullandıkları aracın ne fayda sağladığını iyice kavramalı. Bu araçlardan mucizeler beklemek hayal kırıklığı ile sonlanabilir. Öncelikle İngilizce seviyenizi öğrenmeniz size tavsiyemiz. Sonra öğrenim amaçlarınızı bir daha düşünüp, sizin için Smalltalk2me yeterli mi yetersiz m, onu düşünmelisiniz. Eğer hangi araç, hangi platform benim için en uygunudur diyorsanız İngilizcetavsiye olarak sıralamamıza bakmanızı tavsiye ederiz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak