English Central Deneme Dersi Kullanıcıya Umut Veriyor mu?

Online İngilizce
Son güncelleme: 21.06.2024

English Central Deneme Dersi Kullanıcıya Umut Veriyor mu?

Bugünkü konumuz olarak English Central'dan biraz daha bahsetmek istiyorum. Belki de bildiğiniz gibi, English Central da popüler online İngilizce kursları arasında. Bu yüzden de oldukça merak uyandırıyor. Ben de bu meraklılar arasına dahil oldum ve English Central'ın özelliklerini ve kullanıcılarının neler deneyimlediğini görmek istedim. Dolayısıyla da bir deneme dersi alarak platformlarına dahil olanların çeşitli platformlardan yorumlarını okudum. Bakalım bir English Central deneme dersi nasıl geçiyormuş? English Central deneyimi nasılmış ve size de öneriyor muyum? Hep beraber inceleyelim:


İçindekiler:

  • English Central Nedir? Önce Kısaca Bahsedelim.
  • English Central'da Bir Ders Nasıl Geçiyor?
  • Peki English Central Deneme Dersi Nasıl Geçiyor?
  • English Central'ı Tavsiye Ediyor muyum?
  • English Central'ın Avantajları ve Dezavantajları
  • Son Karar: Diğer Online İngilizce Kurslarına da Bir Şans Verin

English Central Nedir?

English Central, videolar ile İngilizce öğrenme yöntemleri sunan bir platform. Ancak bu videolardan yararlanmak için elbette ki önce kayıt olmanız gerekiyor. Aksi halde bu videolardan yalnızca 1 dakika boyunca yararlanma hakkınız var. Öğrenciler, dizilerden ya da gerçek hayattan alınmış videoları izleyerek İngilizce dil bilgilerini ilerletebilir ve yeni kelimeler öğrenebilir. 30.000 videoya sahip platform, videoları izlerken interaktif alıştırmalar yapma imkanı da tanır. Örneğin, telaffuz geliştirme gibi özelliklerle de konuşma becerilerinizi pekiştirmenize yardımcı olur. Hala daha kapsamlı bir English Central incelemesine mi ihtiyacınız var?

English Central'da Bir Ders Nasıl Geçiyor?

Öncelikle deneme dersleri Zoom veya Skype üzerinden gerçekleşiyor. Deneme dersinizde, öncelikle Filipinli bir eğitimcinin yardımıyla İngilizce seviye tespit sınavına dahil oluyorsunuz. Yani platformdaki eğitmenlerin çoğu Filipinli. Videolar, farklı konular ve zorluk seviyelerinde. Derste de ister bu izlediğiniz videolar hakkında ya da konuşmak istediğiniz farklı alanlar da varsa bu alanlardan konuşmak mümkün. Ancak belirtmem gerekiyor ki, bu canlı derslerin özellikleri biraz da seçtiğiniz üyelik paketine göre değişiyor. Örneğin, Premium paket ile günde 25 dakikalık canlı dersler almak mümkün. Fakat bu derslere katılmak için önce video izleyip ve quizlere girip puan toplamanız lazım. Ancak daha yüksek üyelik planlarında puan toplama zorunluluğu yok ve sınırsız ders hakkına sahipsiniz.


Peki English Central Deneme Dersi Nasıl Geçiyor?

English Central deneme dersi deneyimlerini aktaran kullanıcıları araştırdığımda nasıl bir sıra takip ettiklerini de görüyoruz. Kullanıcılar, bir videoyu izledikten sonra videoda geçen kelimeler ve ifadelerle ilgili alıştırmalar yapmış. Bu alıştırmalar, hem dinleme hem de anlama becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, bu şekilde derse katılmak için yeterince puan da toplayabilmişler. Yukarıda da bahsettiğim gibi, ilk derste öncelikle İngilizce seviyeleri belirlenmiş. Ardından anadili İngilizce olmayan ama İngilizceyi iyi seviyede konuşan Filipinli öğretmenlerle izledikleri videolar hakkında konuşmuşlar. Ancak kullanıcıları, istediğiniz farklı konular hakkında konuşma seçeneğini İngilizce seviyeniz henüz pek de iyi değilse önermiyor. Bir kullanıcı, yaşadığı teknik aksaklıklara da yer vermiş. Ders toplam 25 dakika sürecekmiş fakat yaşadığı teknik aksaklık sebebiyle 8 dakikalık bir süre kaybı yaşamış. Ders süresi oldukça kısa olduğu için de öğretmenle beklediği kadar uzun konuşamamış. Yani English Central'ı tercih edecekler, bu teknik aksaklıkları da göze almalı. 


English Central'ı Tavsiye Ediyor muyum?

Şimdi de asıl sorumuza gelelim; English Central deneme dersi yorumlarından neler çıkardık? Bu sorunun cevabını vermek aslında çok da kolay değil. Her ne kadar faydalı bir platform gibi görünse de English Central'ın beğenilmeyen tarafları da var. Bir örnek vermek gerekirse hangi üyelik paketini alırsanız alın dersler hep 25 dakika sürüyor. Ayrıca anadili İngilizce öğretmenler de maalesef bu platformda pek mevcut değil. Neredeyse tüm öğretmenler Filipinli. Biraz araştırdığımda anadili İngilizce öğretmenlerden 25 dakikanın çok daha üzerinde dersler alacağınız online İngilizce kursları görmek mümkün. Bu yüzden, bir online İngilizce kursu arayışına çıkmışsanız English Central, maalesef ki ilk öneri olmayacak. Ancak bu marka konusunda karar vermekte zorlanıyorsanız, English Central kullanıcı değerlendirmeleri de yardıma koşacaktır. 


English Central'ın Avantajları ve Dezavantajları

O zaman şimdi bu başlıkta English Central'ın avantajlarını ve dezavantajlarını daha detaylı inceleyelim. Bakalım kullanıcıları tam olarak hangi özelliklerden memnun kalmış veya hangi özellikleri beğenmemişler. Hep birlikte görelim:


English Central'ın Avantajlı Kılan Yanlar


  • Videolarla İngilizce öğrenme imkanı tanıması.
  • Bu videolarla yeni kelimeler öğrenme imkanı.
  • Yine bu videolarla telaffuz pratikleri yapma şansı.
  • Kullanıcı dostu bir arayüzü olması.

English Central'ı Dezavantajlı Kılan Yanlar


  • Kendi kelime listemizi ekleyemiyoruz.
  • Bir randevu oluşturduktan sonra diğer hocaların müsaitlik saatini göremiyoruz veya başka randevu oluşturamıyoruz.
  • Platformda yalnızca Filipinli öğretmenler mevcut.
  • Dersler sadece 25 dakika sürüyor.
  • Zaten kısa süren derslerde teknik aksaklıklar da yaşama ihtimali.

Son Karar: Diğer Online İngilizce Kurslarına da Bir Şans Verin

Genel olarak, kullanıcılarının English Central deneme dersi süreçleri için ortalama ya da vasat diyebilirim. Bunun sebebiyse bazılarının beklentilerinin daha farklı olmasıydı. Mesela, ben İngilizce eğitimi için İngilizce konuşulan ülkelerden de öğretmenler görmeyi ve daha uzun dersleri tercih ediyorum. Platformun sunduğu videolar kısmen daha eğlenceli bir İngilizce eğitimi vadediyor olabilir. Ancak, videolar aracılığıyla İngilizce öğrenmek gibi bir hedefiniz varsa sadece bunun için bir online İngilizce kursu tercih etmeye gerek yok. Ama birebir canlı dersler ve eğitim alanında tecrübeli eğitmenler arayışındaysanız bunun için diğer alternatiflere de bir şans vermenizi öneriyorum. Özetle kullanıcılarının English Central deneyimi işte böyle geçmiş. Seçiminiz ne olursa olsun şimdiden İngilizce öğrenme sürecinizde bol şanslar!

Blog ile İlgili Yorum Bırak