Speak Up Online İngilizce Okulu ile Nasıl İngilizce Öğrenilir?

Online İngilizce
Son güncelleme: 29-07-2024

Speak Up Online İngilizce Okulu ile Nasıl İngilizce Öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Speak Up Nedir?
  2. Speak Up Online İngilizce Okuluna Göz Atalım
  3. Speak Up Online İngilizce Okulunun Tüm Ders Programları
  4. Speak Up İngilizce Okulu Ders Planları ve Ders Ücretleri
  5. Speak Up İngilizce Öğretmenlerini Tanıyalım
  6. Speak Up İngilizce Eğitim Çözümlerini Alternatif Platformlarla Karşılaştıralım
  7. Olması Gereken vs Speak Up Öğretmenleri
  8. Speak Up Platformuna Kaliteli Öğretmenlerle Rakip Bir Platform: Flalingo

Speak Up platformu online İngilizce öğrenebileceğiniz internet okullarından birisidir. Biz de bugün, Speak Up Online İngilizce okulunu yakından tanıyacağız. Çünkü, İngilizce öğrenmek isteyenler için her geçen gün online platformların sayısı artıyor. Bunlardan birisi de Speak Up platformu olarak karşımıza çıkıyor. Artan platformları sizlerin ihtiyaçlarına göre inceliyoruz. Böylece online bir platform seçerken kafa karışıklığı yaşamanızı engelliyoruz. 


Speak Up Nedir?

"Speak Up" kelime anlamı olarak “açıkça konuş, yüksek sesle konuş” gibi anlamlara gelmektedir. Buna bağlı olarak, bu online İngilizce öğrenme platformu öğrencilere yüksek sesle İngilizce konuşma vaadi veriyor. Temel olarak özgüven kazandırmaya dayalı eğitim modeli ile dikkat çekiyor. Bu modelde öğretmenlerle öğrencileri bir araya getirerek konuşma pratikleri sunuyor. Kısacası, Speak Up, konuşma pratikleri yaparak İngilizce öğreneceğiniz bir platform diyebiliriz.


Speak Up Online İngilizce Okuluna Göz Atalım

Online İngilizce öğrenmek istiyorsanız ve Speak Up platformu ile yolunuz çakışmışsa, nasıl bir platform olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. Bu yüzden, bu yazıda detaylı olarak Speak Up online İngilizce okulunu anlatacağız. 


Speak Up online İngilizce okulu öğretmenleriyle ön planda bir okul olarak kendini tanıtıyor. İlk olarak, eğitmenler sekmesinden İngilizce öğretmenlerini incelemeniz sizin için en doğrusu olacaktır. Böylece, İngilizce öğrenirken hangi öğretmenle devam edeceğinize karar vermiş olursunuz. Açıkçası, çok fazla öğretmen seçme şansınız bulunmuyor.

Speak Up Online İngilizce Okulunun Tüm Ders Programları

Speak Up platformu İngilizce öğretmek için bir program dahilinde ilerliyor. Bu programı kendi web sitelerinden inceleyebilirsiniz. Ancak bu program genelde İngilizce kurslarında karşımıza çıkan CEFR (Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi) standartlarına göre sınıflandırılmamış. Bunun yerine, “Genel İngilizce, Akademik İngilizce, Temel Seviye İngilizce” gibi birbiriyle bağlantısı olmayan konu başlıkları belirlenmiş. Bu durumda ne yazık ki seçeceğiniz ders programının neye göre belirlendiğini bulabilmeniz imkansızlaşıyor. Yine de tercih ettiğiniz gruba girip ders içeriğinde yer alan konu başlıklarını inceleyebilirsiniz. Ancak, İngilizce öğrenirken belli başlı kriterleri baz almakta fayda var. Sadece teması belirlenmiş bir kurs, size o tema gerçekleştiğinde bilmeniz gerekenler için yeterli olacaktır. Ancak, kapsamlı bir dil eğitimi sağlamayacaktır.


Speak Up İngilizce Okulu Ders Planları ve Ders Ücretleri

Speak Up online okulunu bu noktaya kadar öğretmen kadrosu ve İngilizce eğitim kalitesinden bahsettik. Bunun yanı sıra ders planlarının farklı ücretler dahilinde olduğundan da bahsedeceğiz Bu yüzden öncelikler ders planlarını kısaca anlatalım. Speak Up platformu, farklı ders planları olarak fazla sayıda plan sunuyor. İlk olarak aylık, 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık aboneliklere bağlı fiyat farkı çıkıyor. Bu aboneliklerde değişen özellikler mevcut ama temel olarak haftada alabildiğine ders sayısına göre değişiyor. Örneğin, aylık 8 ders ve 12 ders imkanıyla fiyat tablosu değişiyor. Ayrıca, hafta 4 ders olmak üzere 6 aylık abonelik ve haftada 5 ders olmak üzere 1 yıllık abonelik seçenekleri bulunuyor. Buna ek olarak 4-5 kişiyle katılabileceğiniz grup dersleri de ayrıca bir paket olarak sizlere sunulmuş. Seçtiğiniz pakete göre de ücretler ders başı 355₺’den, 157₺ arasında değişiyor.


Speak Up İngilizce Öğretmenlerini Tanıyalım

Speak Up online İngilizce okulu az önce de bahsettiğimiz gibi temel olarak öğretmen ve öğrencileri bir araya getirmekle İngilizce öğretmeyi seçiyor. Bu yüzden, platformun öğretmen seçimlerinde nelere dikkat ettiğini sizinle paylaşacağız. Speak Up İngilizce öğretmenleri belli bir sertifika sahibi olmak zorunda değil. Aralarında sertifikalı sadece bir-iki tane öğretmen bulunuyor. Onun dışında diğer öğretmenlerin kimisi sadece dünyayı gezmeyi seven İngilizce konuşanlar ya da kendi ülkelerinde İngilizce öğrenmiş tutorlar. Bu durum bize gösteriyor ki öğretmen demek için bir eğitimleri ne yazık ki yok.


Ayrıca, farklı ülkelerden ve farklı şehirlerden öğretmenler var. Fakat pek çoğu Türkçe biliyor. Bu sizi başlangıçta anlayabilmeleri için avantajlı bir durum  gibi gelebilir. Ancak eğitim kalitesinde ve öğretmenlerin İngilizce bilgisinde aklınızda soru işaretleri de doğuracaktır. Bunun en büyük sebeplerinden birisi, öğretmenlerin profilinde de eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi olmamasıdır. Bu yüzden, hem İngilizce lisans eğitimi almamış hem de  sertifikası bile olmayan öğretmenlerden İngilizce öğrenmeden önce bir kez daha düşünün!


Speak Up İngilizce Eğitim Çözümlerini Alternatif Platformlarla Karşılaştıralım

Speak Up platformunu tüm detaylarıyla inceledik. Buna bağlı olarak, eğitim verimliliğini ölçebilmek adına alternatif platformlara dikkat çekmekte fayda var. Özellikle online İngilizce platformlarının pek çoğu CEFR standartlarına uygun ders içerikleri hazırlıyor. Dolayısıyla eğitim bitiminde de bu standarda uygun sertifika sahibi olabiliyorsunuz. Örneğin, Flalingo online dil kursu öğrencilerinin seviyesini belirleyerek onlara yine bu standartlara uygun olarak ders seçme şansı sunuyor. Böylece, bu ders içeriklerine göre eğitim alıyorsunuz hem de sertifikalı öğretmenlerden. Eğitimin sonunda yine pek çok Avrupa ülkesinde geçerli bir sertifika sahibi oluyorsunuz. Bu yüzden size tavsiyemiz, İngilizce öğrenmek için seçeceğiniz platformlarda bu standartların olup olmadığına dikkat etmeniz olacaktır.


Olması Gereken vs Speak Up Öğretmenleri

İngilizce öğretmenlerinin belli bir eğitimden geçmesi sizin için hayati önem taşıyabilir. Çünkü, yeni bir dil öğrenmekten daha zor tek bir şey vardır. Bu da bir dilde yanlış öğrendiğiniz şeyleri düzeltmenin zorluğudur. Eğer İngilizce öğretmenin bir eğitimden geçmediyse ve sertifikalı değilse o noktada eğitim sırasında yanlış bilgileri edinme ihtimalin hayli artacaktır. Bu yüzden sonradan pişman olmaktansa en başta öğretmen seçerken dikkatli olmalısınız. 


Speak Up Platformuna Kaliteli Öğretmenlerle Rakip Bir Platform: Flalingo

Son bölümde, Speak Up öğretmenleri konusunda şüpheye düşenlere bir İngilizcetavsiyesi veriyoruz. Bu tavsiyemiz, platformumuzda da en yüksek puanı almış Flalingo. Çünkü Flalingo’daki İngilizce öğretmenleri hem sertifikalıdır, hem de lisans eğitimlerine dikkat edilerek seçilmektedir. Ayrıca, Flalingo’da bulunan öğretmen profilleri, Speak Up öğretmen profilleri gibi üstünkörü sunulmuyor; akıllı öğretmen algoritmasıyla kişiye en uygunu filtreleniyor. Kısacası, Speak Up platformu incelemesi sonrası öğrencilerin muhtemel sorunlarına yanıt da sağladık ve bize düşen görevi tamamladık. Dilerseniz diğer online İngilizce uygulamalarını ve puanlarını inceleyebilir, analizlerimize göz atabilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak