Flalingo Nasıl İngilizce Öğretiyor? Flalingo'dan Ders Almak Doğru Karar mı?

Online İngilizce
Son güncelleme: 23 Mayıs 2024

Flalingo Nasıl İngilizce Öğretiyor? Flalingo'dan Ders Almak Doğru Karar mı?

Flalingo nasıl bir uygulama ve nasıl bir şekilde İngilizce öğretiyor? Bu soruya detaylıca yanıt vermek lazım ki İngilizce için harcadığınız süre boşa gitmesin.  Flalingo isimli İngilizce öğrenme yerini kısaca tanımlayacak olursak, online bir dil okulu diyebiliriz. Bu dil okulu İngilizce kursları veriyor ve bunu tamamen online şekilde yapıyor. Peki, Flalingo nasıl İngilizce öğretiyor? Gelin bu soruyu detay detay inceleyelim.


İçindekiler

1. Flalingo Nasıl Bir Uygulama?

2. Flalingo Nasıl İngilizce Öğretiyor? Kim İçin Dersler Sağlıyor?

2.1. Herkes İçin Flalingo Bireysel

2.2. Mesleki İngilizce İçin İş İngilizcesi İçerikleri

2.3. Şirket Olarak İngilizce Öğrenin Diye Flalingo Business

2.4. Çocuklar İngilizce Öğrensin Diye Flalingo Kids

3. Flalingo'yu Deneyimleyenler Bu Platform Hakkında Neler Söylemiş?

4. Flalingo Fayda Sağlıyor mu?

5. Nihayetinde Flalingo ile İngilizcenizi Geliştirmeniz Gayet Mümkün!


Flalingo Nasıl Bir Uygulama?

Flalingo, birebir dersleri İngilizce öğretmenleri eşliğinde sağlayan bir platform. Bu platformun amacı, öğrencilere İngilizce konuşma pratiklerini de sağlamanın yanı sıra, belirli bir müfredat sağlamak gibi görünüyor. Bu uygulama da diğer benzeri uygulamalar gibi 7/24 gel, İngilizce öğren temasında ilerliyor. Platformun vurguladığı bir diğer nokta ise eğitmen kalitesi. Bu platforma eğitmenleri çok fazla sayıda mülakat sonrasında kabul ediliyor ve hepsinde hem deneyim hem de öğretmenlik belgesi aranıyormuş. Bu şekilde de online bir İngilizce okuluna paralel bir eğitim sistemi amaçlanıyor anladığımız kadarıyla. Peki bunu nasıl, ne yolla yapıyor?

Flalingo Nasıl İngilizce Öğretiyor? Kim İçin Dersler Sağlıyor?

Flalingo İngilizce öğretirken, belli başlı kaynaklar sunuyor ve bunları takip ederek ilerliyor. Bu kaynaklar da hem seviye hem de öğrenim amaçlarına göre farklılaşıyor. Flalingo'ya göre bu kaynaklar ve buna paralel ilerleyen öğrenciler, İngilizce öğrenme amaçlarını daha iyi şekilde gerçekleştiriyor. Burada, biraz konu ağırlıklı olan sistemi de relax mod diye adlandırılan, konuşma temelli ve serbest konulu derslerle yumuşatıyorlar. Ayrıca her ders sonu sağlanan FLAI isimli yapay zeka tabanlı analiz raporu da hatalardan ders çıkarmaya yarıyor. 


Flalingo temel olarak her öğrencisi için farklı bir plan çıkarıyor. Bu plana göre öğrencinin öğrenmesi gereken konular birebir derslerde profesyonel eğitmenlerle işleniyor. Bu konular Oxford University Press kaynakları ile beraber seyrediyor. Ara sınavlar, ödevler, ders analiz raporları gibi desteklerle de öğrencilerin İngilizce öğrenmesi sağlanıyor. Bu planlar da Flalingo'da yer alan eğitim danışmanlarının tavsiyeleri ile şekilleniyor. Kısaca Flalingo İngilizceyi planlı ve adım adım öğreten bir uygulama. Bunun yanı sıra da konuşma ağırlıklı bir ders yapısı da konuların hızlı kavranması ve pratikte de kullanılmasını sağlaması açısından faydalı olabilir. Şimdi gelin, Flalingo hangi temel ihtiyaçlar için kime, ne sunuyor ona bakalım.


Herkes İçin Flalingo Bireysel

Flalingo Bireysel, tüm İngilizce öğrenim ihtiyaçlarını kapsıyor. Mesela yalnızca konuşmanızı ilerletmek istiyorsanız, yurt dışına çıkmak için dilinizi geliştirmek ya da havacılıkla ilgili sınavlarda daha iyi İngilizce notu almak istiyorsanız ya da IELTS'e hazırlanıyorsanız Flalingo Bireysel size göre. Aslında her ihtiyaç için Flalingo Bireysel, yeterli içeriği sağlıyor. Siz isteğinizi ve amacınızı belirlediğiniz zaman ona yoğunlaşan bir program sizin için çıkarılıyor. 

Mesleki İngilizce İçin İş İngilizcesi İçerikleri

Aslında bir kategori olmasa da, iş İngilizcesi içeriklerini de Flalingo'da sağlıyorlar. Yine bireysel kategorisinde yer alsanız da, mesleğinize göre bir program çıkarılıyor. Bu alana talep yoğun olduğu için İngilizce öğreniminde artık bu kategori de yer alıyor. Eğer iş İngilizcesi öğrenmek için Flalingo'ya başvurursanız, size bu alanda kaynak sağlayan Oxford University Press online kitaplarına sahip oluyorsunuz. Bu mesleki İngilizce özel kitabın da ismi "Business Result".


Şirket Olarak İngilizce Öğrenin Diye Flalingo Business

Flalingo Business isimli kategori ise yine iş İngilizcesine odaklansa da, buradan şirketler toplu halde faydalanıyor. Eğer bir şirkette yöneticisiyseniz, tüm çalışanların İngilizce öğrenerek daha fazla katkı sunmasını destekleyebilirsiniz. Bu, şirketler arasında popüler bir hal almaya başladı. Flalingo'da bunun için şirketlere özel İngilizce desteği veriyor. Yine Business Result kaynakları veren Flalingo, ayrıca yöneticilere özel bir hesap tanımlıyor ve çalışanların ilerlemesini kaydediyor.


Çocuklar İngilizce Öğrensin Diye Flalingo Kids

Çocuklar için İngilizce de önemli bir yetenek. Erken yaşta İngilizce konuşma becerisi kazanmanın avantajları saymakla bitmez. Bu noktada online İngilizce kursları da çocuklar için özel dersler ve sistemler sağlamaya çalışıyor. Flalingo Kids de, çocuklara daha uygun bir eğitim sağlamak için özelleşmiş bir kategori. 4-12 yaş ile sınırlandırılan bu platformda dersler yine birebir işlenirken, Family & Friends kaynaklarıyla hem yaşa hem de seviyeye uyumlu konula ve içerikler ele alınıyor. Bu kitaplar yine Oxford tarafından yayınlanıyor. Ayrıca eğitim danışmanları bu kategoride epey önem kazanıyor. Flalingo'nun belirttiğine göre, aileler için düzenli raporlar sunuluyor. Ayrıca, FLAI isimli ders analiz robotu yine Kids kategorisinde aktif. Bu sayede ebeveynler çocuklarının gelişimini takip edebiliyor.


Flalingo'yu Deneyimleyenler Bu Platform Hakkında Neler Söylemiş?

Şu noktaya kadar Flalingo'nun nasıl İngilizce öğrettiği konusunu, siteden edindiğimiz bilgilerle yansıtmaya çalıştık. Peki bu özellikler sadece kağıt üzerinde mi? Flalingo gerçekten dediklerini yapıyor mu? Daha da önemlisi, öğrenciler Flalingo'dan memnun kalıyor mu? Flalingo yorumlarıyla inceleyelim.


Flalingo Şikayetvar

Şikayetvar isimli sitede Flalingo hakkında çözülmemiş bir şikayet yok. En fazla şikayet konusu, taksit noktasında yapılmış ve sorun kısa sürede hallolmuş. Bunun yanı sıra eğitimden memnuniyetsizlik gibi bir şikayet söz konusu olmamış.


Flalingo Ekşi Sözlük

Flalingo Ekşi Sözlük yorumlarının bazısı epey detaylı. Flalingo kullananlar bu platformu sevdiğini söyleyip özellikleri detaylandırıyorlar. Kullanıp memnun kalmadığını ifade eden neredeyse yok. Kısacası, Flalingo Ekşi Sözlük'te iyi bir profil çizmiş. 


Flalingo Trustpilot

Bu platformda Flalingo uygulaması da epey güzel notlanmış. 4.7 ile en yüksek puan alan online İngilizce uygulaması diyebiliriz. Rakiplerini de araştırarak puan durumlarını daha yakından incelediğinizde bunu siz de görebilirsiniz. Buna zaman harcamak yerine bu içeriğimizde gerekli karşılaştırma da yer alıyor. 

Flalingo Fayda Sağlıyor mu?

Flalingo uygulamasının sunduğu özellikleri pek çok öğrenci de yorumlarında geçiriyor. Bunun yanı sıra memnuniyetsizlik oranı da epey az. Yine yorumları incelersek, eğitmenlerden, destek ekibinden, ders analizlerinden fayda gördüğünü belirten öğrenci sayısı çok fazla. Bu noktada, Flalingo faydalıdır dememizde bir sakınca yok. Ancak Flalingo'ya kayıt olmayı düşünen öğrencilere bazı tavsiyelerimiz ve uyarılarımız var.


Flalingo, kişiselleştirilmiş br eğitim tanımlıyor. Bunun amacı da, İngilizceyi daha verimli şekilde öğrenmek. Bu noktada "İngilizce öğrenmek" isteğinden ziyade hedefinizi de belirlemelisiniz. Mesela amacınız IELTS'e hazırlanmaksa, bunu belirtmelisiniz. Aksi takdirde sınava yeteri kadar hazırlanamazsınız. Ya da mesleğiniz ilerlesin diye İngilizce öğrenecekseniz, bu amacı ve mesleğinizi yine Flalingo'ya iletmelisiniz. Böylece konuları daha kolay öğrenir, hayatınıza da uygulayabilirsiniz. Anladığımıza göre, Flalingo'nun İngilizceyi öğretme sisteminden faydalanmanın en iyi yolu bu.


5. Nihayetinde Flalingo ile İngilizcenizi Geliştirmeniz Gayet Mümkün!

Bugünkü yazıda, Flalingo nasıl İngilizce öğretir konusunu işledik. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğu gibi, her platform da farklı metotlarla İngilizce öğretiyor. Flalingo ise, kişiselleştirilmiş program ve adım adım öğrenme ile size yeni İngilizce becerileri kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca Flalingo yorumları da, Flalingo metolojisiyle örtüşüyor. Memnuniyet noktasında da öğrenciler Flalingo hakkında güzel yorumlar bırakmış. Kısacası, Flalingo İngilizceniz için iyi bir karar olabilir. Ama en önemlisi sizin kendinizi tanımanız ve isteklerinizi tanımlamanız. Bu şekilde Flalingo size daha çok yardımcı olabilir. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak