Yapay Zeka ile Ücretsiz İngilizce Konuşmak Size Ne Kazandırır?

Online İngilizce
Son güncelleme: 4 Haziran 2024

Yapay Zeka ile Ücretsiz İngilizce Konuşmak Size Ne Kazandırır?

Yapay zeka ile ücretsiz İngilizce konuşmak artık herkes için erişilir ve mümkün. Yani İngilizce öğrenmek için bahaneler ortadan tamamen kalkmasa da, büyük oranda eksildi. Biz de İngilizcetavsiye olarak öğrencilerin bu imkandan faydalanmalarını istiyoruz. Ancak, gerçekçi tavsiyeler ve yönlendirmeler de yapmak durumundayız. Yapay zeka ile İngilizce konuşmak size ücret açısından fayda sağladığı kadar, İngilizce yeteneklerinizi de arttıracaktır. Peki, olay bu kadar mı? Konuşmamız gereken çok fazla şey var. Özellikle de yapay zeka ile konuşarak "en fazla" ne yapacaklarınızla ilgili. Vakit kaybetmeden başlayalım.


İçindekiler

1. Yapay Zeka ile İngilizce Konuşmak Neden Popüler Oldu?

2. Yapay Zeka ile İngilizce Konuşmak Tamamen Ücretsiz mi?

3. Yapay Zeka ile Dil Öğreniminde Limitler

4. Yapay Zeka ile Kimler, Ne Kadar İngilizce Öğrenebilir?


1. Yapay Zeka ile İngilizce Konuşmak Neden Popüler Oldu?

Yapay zeka ile İngilizce konuşmayı popüler yapan en büyük etken, teknolojinin ilerleme hızına hayranlığımızdan kaynaklanıyor. Karşımızdaki ekranın bu denli akıcı şekilde bizle iletişim kurması karşısında kayıtsız kalamadık. Dürüst olalım, işlevsellik bir yana, teknolojik gelişmeler daha çok ilgimizi çekti. Ancak, Yapay zeka ile İngilizce konuşma noktasında bizi heyecanlandıran diğer faktörler de var. Bunları da hızlıca inceleyelim.

1.1. Yapay Zekanın Her Konuya Hakim Olması

Yapay zekanın dil yeteneklerinin yanı sıra "genel kültürü" de göz dolduruyor. Dil öğrenmenin yanı sıra, Chatgpt minvalinde çalışan yapay zeka araçları çok fazla konuda bilgi sahibi. Her konuda eğitilmemiş olsalar da, sohbet etme konusunda başarılılar. Yani yapay zekaya aslında bilmediği bir şey sorsak dahi, yanlış bir bilgi sağlamaktan kaçınarak bize yanıtlar veriyor. Bu da sürekli bir sohbet ortamı sağlıyor. Yani İngilizce konuşurken ilgili olduğunuz konuyla ilgili yapay zekadan destek alabilirsiniz. Hem daha eğlenceli bir sohbet, hem de ilgi alanı odaklı İngilizce eğitimi için yapay zeka popülerleşti.


1.2. Yapay Zeka ile İngilizce Konuşma Pratikleri

Yapay zeka ile İngilizce konuşmayı en popüler kılan şey, belki de bunun öncesinde elimizde olmayan imkanları sağlaması olabilir. Herkes, konu İngilizce olunca, konuşma pratiklerinin ehemniyetini biliyor aslında. Ancak herkesin konuşma ortamı ya da partneri bulması mümkün değildi. Ancak yapay zeka bu engeli pek çok kişi için ortadan kaldırmış durumda. Bu noktaya yapay zeka ile İngilizce konuşmak, pek çok dil öğrenim kaygılarınızı sıfırlıyor.


1.3. Yapay Zeka ile 7/24 İngilizce İmkanı

Online İngilizce kurslarını incelediğimiz bu platformda fark ettik ki, 7/24 dil öğrenimi büyük ihtiyaç. Yapay zeka da bir mesaiyle çalışmıyor. Yani dil öğrenme noktasında bu araca 7/24 başvurma imkanı, yapay zeka ile İngilizce konuşmayı daha da popüler kılıyor.


1.4. Yapay Zeka ile İngilizce Konuşmanın Maliyeti

Yapay zeka ile İngilizce konuşmak, genel olarak ücretsiz olarak biliniyor. Yani İngilizce konuşmak isteyenler Chatgpt gibi araçlarla ücretsizce, 0 maliyetle İngilizce öğrenmeyi hedefliyor. Bunun doğruluğuna ve gerçek maliyetine az sonra bakacağız. Ama görüyoruz ki yapay zeka ile dil öğrenmek, düşük maliyeti sebebiyşe gündemden inmiyor.


2. Yapay Zeka ile İngilizce Konuşmak Tamamen Ücretsiz mi?

Yapay zeka ile ücretsiz şekilde İngilizce konuşmak bugünün konusu. Peki bu ne kadar doğru. Aslında yapay zeka ile ücretsiz şekilde konuşmak henüz mümkün değil. Chatgpt gibi en basit ve dile odaksız şekilde destek sağlayan araç, 20 dolarlık bir ücrete sahip.


Bunun yanı sıra, dil öğrenimi için doğru data ile beslenmiş ve şekillenmiş uygulamalar da arz-ı endam ediyor. Yani yapay zeka Chatgpt'den ibaret değil elbette. Mesela, değerlendirdiğimiz uygulamalar çeşitli İngilizce öğrenim imkanları sağlıyor.


Yapay zeka ile İngilizce konuşmanız için hazırlanan uygulamalar da çeşitli maliyetlerle geliyor. Yani yapay zeka ile İngilizce konuşmak ücretsiz değil.

3. Yapay Zeka ile Dil Öğreniminde Limitler

Birkaç bölüm önce, yapay zeka ile İngilizce konuşma fikrinin yaygınlaşmasına zemin hazırlayan nedenleri incelemiştik. Bu nedenler, aslında yapay zekanın gerçekten de sağladığı faydalardan oluşuyor. Bu yüzden, tekrar tekrar aynı konuların üzerinden geçmeye gerek yok. Ancak, konuşmamız gereken önemli konular var. Bu konu da, yapay zeka ile dil öğrenimi gerçekleri ve limitleri hakkında.


3.1. Yapay Zeka ile Planlı İngilizce Öğrenme Limitleri

Yapay zeka ile İngilizce eğitimini desteklemek her zamankinden daha kolay. Ancak, eğitimi yapay zekaya odaklı şekilde yürütmek bizi negatif bir yola sokacaktır. Çünkü İngilizce öğrenmek bir süreç ve planlama işidir. Tüm İngilizce dersleri, kursları ve kaynakları da belirli bir plan çerçevesinde yürütülüyor. Planlamanın öneminden hareketle, yapay zeka araçlarının bu alanda çok limitli olduğundan bahsedelim. Yani bir A1 öğrencisi olarak yapay zeka size C2 içeriği sağladığında bu artı değil, kocaman bir eksidir. Bu yüzden bu araçların ucuz fiyatları, geleceğinizi yakabilir.


3.2. Yapay Zeka ile Seviyenize Uygun Konuşma İmkansızlığı

Bir önceki aşamada yapay zekanın planlı öğrenimden yoksun olduğunu gördük. Buna çok benzer şekilde yapay zeka ile İngilizce konuşurken faek edeceğiniz bir diğer konu şu: bu araç sizin seviyenizde konuşmuyor. Özellikle de giriş seviyesinde olan öğrenciler, yapay zekanın verdiği yanıtları anlamada zorlanacaklar. Her ne kadar yapay zeka ile geliştirilen araçlarla konuşmak faydalı olsa da, bu araçlar seviye hassasiyeti göstermiyor. Yani sürekli karşınızdaki kişi anlamadığınız bir şeyler söylüyor. Motivasyon kırıcı olurdu; değil mi? Ancak eğitmenlerle aldığınız konuşma derslerinde, seviyenize göre gramer ve kelimelere maruz kalırsınız. Anlarsınız ve yanıt verirsiniz. Bu noktada seviyenize uygun İngilizce öğrenmenizi sağlayacak öğretmenlerle ilgili ipuçlarını bu yazıda bulabilirsiniz. 


3.3. Okuma ve Dinleme Yeteneklerini Desteklememesi

Eğer ücretsiz diye yapay zeka araçlarına yatırım yaparsanız, dinleme ve okuma gibi iletişim yeteneklerinizi geliştirmekte zorluk çekebilirsiniz. İngilizce seviyesi 4 aşamada ilerler; okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Yapay zeka ağırlıklı olarak konuşma pratikleri sağlarken, yazma konusunda yer alan araçlar daha çok ileri seviyelerde taktikler veriyor. Özellikle de dinleme ve okuma gibi noktalarda gerekli içeriği ve pratik yöntemlerini maalesef çoğu yapay zeka aracında tek başına bulamayacaksınız.


3.4. İleri Seviye Öğrenciler İçin Yetersiz İçerik

İleri seviyede İngilizce yazan-çizen öğrenciler bile belli noktalarda yine İngilizce eğitim desteğine ihtiyaç duyar. Dili çok daha sofistike şekilde kullanıp özellikle de argüman üretmek için gerekli teknikler yapay zekanın kapsamına girmiyor. Yapay zeka araçları şu an İngilizce pratikleri üzerine geliştiği için, bu denli detaycı bir amaç için yetersiz kalacaktır. Eğer C1 seviyesinden C2 seviyesine geçmek, akademik yazılar yazmak ve tez savunmak gibi amaçlarla İngilizce öğreniyorsanız, Chatgpt ve benzeri araçlar sizin için çocuk oyuncağı gibi kalacaktır. Bu noktada profesyonel destek alabileceğiniz uygulamaları buradan inceleyebilirsiniz. 


4. Yapay Zeka ile Kimler, Ne Kadar İngilizce Öğrenebilir?

Bu yazıda yapay zeka ile ücretsiz İngilizce konuşma konusunu irdelediğimiz kadar, bu amacım cep yakan maliyetini de inceledik. Görece uygun fiyatlı olsalar da, yapay zeka ile İngilizce öğrenmek çoğu amaç için yetersiz kalacaktır. Sağladığı konuşma pratikleriyle hayatımızı ve İngilizce öğrenimizi kolaylaştıran yapay zeka, maalesef pek çok konuda yetersiz. Eğer ingilizce öğrenme konusunda ciddiyseniz, size tavsiyemiz kaliteli bir platformdan birebir dersler almanız ve eğitiminizi de yapay zekayla desteklemeniz yönünde. Hem bazı platformlar da yapay zeka desteğini de derslere ek sunuyorlar. Tek tıkla yapay zeka ile İngilizce konuşturan platformları inceleyebilir, İngilizceyi tavizsizce öğrenebilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak